Butiken

Vad är hamam handduk? Vilka handdukar är bäst?

Vad är en hamam handduk? Vilken handduk ska jag välja? Hur tvättar man en hamam handduk? Här berättar vi om storlekar, modeller, material och alla användningsområden för de populära tunna handdukarna.

Vad är hamam handduk - vilken handduk är bäst

En hamam handduk kännetecknas av att den är tunnare än en tjockare frotté strandhandduk eller badhandduk. Ett hamam badlakan väger lite tar liten plats och är därför lätt att ta med i resväskan, strandväskan, träningsväskan, barnvagnen eller på motorcykelsemester. Några fördelar som gjort hamamhanddukar så populära är att de torkar snabbt, är lätta att tvätta upp på hotellrummet och att sanden inte fastnar på stranden.


Vilken storlek på hamam handduk ska jag välja?

Den traditionella storleken på en hamam handduk är som en stor badhandduk eller badlakan. Med tiden har det blivit all mer populärt att tillverka extra stora hamam handdukar som även är mycket praktiska som picknickfilt, XXL strandlakan, bordsduk, som överkast på sängen eller skydd för möbler. Hamam handdukarna finns även i olika mindre storlekar som är praktiska som kökshandduk, gästhandduk, barnhandduk eller för att svepa in håret i efter dusch eller bad. Ett annat populärt användningsområde är som en dekorativ tygservett. Det finns även badrockar i tunt hamamhandduk tyg. En hamam badrock blir inte för varm och är mycket populär som spa badrock.


Vilken hamam handduk är bäst?

Hamam handdukar finns i olika kvalitéer på marknaden. Vi har valt tillverkare som erbjuder hög kvalité och material och tillverkningsmetoder som inte är skadliga för människor och naturen. Casa Zeytin erbjuder ett brett utbud av hamam handdukar som oftast är tillverkade av högkvalitativ bomull i Turkiet eller Portugal, men vi har också linne hamam handdukar och ibland handdukar av bambu. Många av handdukarna är tillverkade för hand på traditionella vävstolar som man gjort sedan urminnes tider. Dock har det, i och med att de tunna handdukarna blivit populära globalt i stora delar av världen nu även blivit vanligt att en kombination av traditionellt hantverk, modern design och moderna tillverkningsmetoder resulterat i mycket bra produkter. Några kända varumärken vi bland annat erbjuder är Bricini, Cawö, Sagaform och Sensei Maison.


En hamam handduk kan maskintvättas i 60 grader. Den blir mjukare och skönare efter varje tvätt. Den är ofta dekorerad med fransar, det kan vara en fördel att dra åt knutarna på fransarna innan första tvätten. Handduken kallas också peshtemal eller fouta.