Butiken

Köpa morgonrock eller badrock – vad ska man tänka på och vad behöver man veta?

Vad är det för skillnad på en morgonrock och en badrock?

En morgonrock och en badrock är båda bekväma klädesplagg som vanligtvis används efter ett bad eller en dusch. Skillnaden mellan dem ligger i deras huvudsakliga användningsområden.

En morgonrock används oftast för att ta på sig direkt efter att man har klivit ur sängen eller efter en dusch. Den är vanligtvis gjord av mjuka och lätta material som bomull, velour eller frotté och är designad för att vara bekväm och ge värme när du är hemma. Morgonrockar finns i olika längder, stilar och material och är ofta försedda med en huva, fickor och bälte.

En badrock å andra sidan används efter badet eller simningen. Den är gjord av material som tål vatten och som snabbt torkar. Badrockar är ofta gjorda av frotté eller mikrofiber och är vanligtvis tjockare och tyngre än morgonrockar. Badrockar är också utformade för att vara mer funktionella än morgonrockar, med stora fickor och bälten som hjälper till att hålla dig torr och bekväm efter ett bad.

Skillnaden mellan en morgonrock och en badrock är i huvudsak deras funktion och material. Morgonrockar är mjuka, lätta och bekväma för att bäras hemma medan badrockar är gjorda för att torka och hålla dig varm efter ett bad eller en simning. Det är vanligt att båda orden används för samma plagg eftersom de individuellt kan användas vid alla tillfällen utifrån personligt tycke och smak.


Köpa morgonrock eller badrock online

Letar du efter en bekväm och stilren morgonrock eller badrock? Då har du kommit rätt! Hos Casa Zeytin hittar du ett brett utbud av morgonrockar och badrockar för dam, herr och barn. Vi har allt från tunna bomullsmorgonrockar till lyxiga frottémorgonrockar och fluffiga badrockar.


För en lyxig känsla kan du välja en morgonrock eller badrock i frotté eller velour. En våfflad morgonrock eller badrock ger en härlig känsla på huden och är perfekt för att svepa in dig efter badet. Om du söker en extra lång morgonrock med huva, har vi flera modeller att välja mellan.

En kimono morgonrock ger en elegant och avslappnad känsla samtidigt som en badrock med dragkedja ger en modern touch. En randig eller rutig morgonrock eller badrock ger en lekfull känsla medan en vit eller svart morgonrock eller badrock ger en klassisk och tidlös look.

Vi har även badrockar för barn och baby och för den ultimata komforten har vi mysiga och fluffiga morgonrockar. För vinterbadet har vi badrockar som värmer och för bad på sommaren och stranden har vi tunna badrockar som torkar snabbt.


Oavsett vilken morgonrock eller badrock du väljer, kommer den att vara en viktig del av din avslappningsrutin och det är viktigt att tvätta den på rätt sätt för att behålla dess mjukhet och kvalitet. Beställ din favorit idag och upplev bekvämligheten!

Morgonrockar och badrockar från Casa Zeytin

Casa Zeytin är ett varumärke som specialiserar sig på lyxiga och högkvalitativa morgonrockar och badrockar. Kollektionerna är gjorda av mjuka, absorberande och hållbara material, som bomullsfrotté och bomullsvelour.

De flesta Morgonrockarna och badrockarna kommer från ledande europeiska kvalitetsvarumärken som tyska Cawö, portugisiska Graccioza, franska Sensei Maison och belgiska Aquanova.

Casa Zeytin erbjuder en rad olika stilar och modeller av morgonrockar och badrockar, som passar olika stilar och smaker. Sortiment inkluderar bland annat korta och långa morgonrockar, badrockar med och utan huva, samt kimono-inspirerade morgonrockar med vackra mönster och detaljer. För dig som trivs med starka färger finns även ett utbud av färgglada morgonrockar.


Casa Zeytin har också ett urval av morgonrockar och badrockar för barn, som är lika mjuka och bekväma som vuxenversionerna. Barnkollektion inkluderar frottébadrockar och våffelmönstrade morgonrockar i olika storlekar och färger.

En viktig egenskap hos Casa Zeytins morgonrockar och badrockar är hög kvalitet och detaljrikedom. Varje morgonrock och badrock är noga konstruerad med hänsyn till funktion och stil, vilket resulterar i en lyxig och hållbar produkt.

Sammanfattningsvis erbjuder Casa Zeytin ett brett utbud av högkvalitativa och eleganta morgonrockar och badrockar, som är perfekta för att skapa en känsla av lyx och komfort i vardagen.


Vad heter morgonrock och badrock på engelska?

På engelska heter morgonrock och badrock "bathrobe" eller "robe" Även ordet ”dressing gown” är vanligt förekommande för morgonrock.

På engelska används termen "bathrobe" för att beskriva en klädsel som bärs efter ett bad eller en dusch. Bathrobes är vanligtvis gjorda av mjuka material som bomull, frotté eller velour och är designade för att absorbera fukt och torka kroppen.

Å andra sidan används termen "dressing gown" för att beskriva en mjuk och bekväm klädsel som bärs vanligtvis när man kliver upp på morgonen eller vid läggdags. Det är en lätt klädsel som vanligtvis är gjord av mjuka material som silke, bomull eller satin och kan bäras över pyjamas eller nattlinne.

Sammanfattningsvis kan man säga att skillnaden mellan bathrobe och dressing gown ligger i deras huvudsakliga användningsområden. Bathrobes är designade för att bäras efter ett bad eller en dusch, medan dressing gowns är designade för att bäras som en bekväm klädsel hemma.


Tvätta morgonrock eller badrock

Tvätt instruktionerna för en morgonrock eller badrock kan variera beroende på materialet och tillverkaren. Men här är några allmänna tips som kan hjälpa dig att tvätta din morgonrock eller badrock på ett säkert och effektivt sätt:

Läs tvätt instruktionerna: Innan du tvättar din morgonrock eller badrock, se till att läsa tvätt instruktionerna på etiketten. Detta ger dig viktig information om tvättmetoder, temperatur och eventuella begränsningar.

Sortera din tvätt: Tvätta morgonrockar och badrockar separat från andra plagg för att undvika att färgämnen och ludd fastnar på dem.

Använd rätt tvättmedel: Använd ett milt och icke-sköljmedel tvättmedel som är skonsamt för tyget. Undvik att använda blekmedel eller hårda tvättmedel som kan skada materialet.

Tvätta i kallt eller varmt vatten: Varmvattentvätt kan skada känsliga material och orsaka krympning. Använd kallt eller varmt vatten enligt tvätt instruktionerna.

Hängtorka: Undvik att torka din morgonrock eller badrock i torktumlaren. Häng upp den istället på en galge eller torka den på en plan yta i skuggan för att undvika skador på materialet.

Pressa ut överflödigt vatten: Försiktigt pressa ut överflödigt vatten ur din morgonrock eller badrock före torkning. Detta minskar torktiden och minskar risken för skador.

Genom att följa dessa tips kan du tvätta din morgonrock eller badrock på ett säkert och effektivt sätt och hjälpa till att förlänga dess livslängd.


Vad är en hamambadrock?

En hamambadrock är en typ av badrock som har sitt ursprung i det turkiska badkulturen och är uppkallad efter "hamam", det turkiska ordet för ett traditionellt bad. Dessa badrockar är vanligtvis tillverkade av mjuk bomull och är mycket lättare och tunnare än traditionella badrockar. De är tillverkade av samma material som de populära hamamhanddukarna.

Hamambadrockar är vanligtvis designade för att absorbera vatten snabbt och torka snabbt, vilket gör dem till ett populärt val för användning i badhus, spa och hamam. De är också mycket bekväma att bära på varma dagar eller efter träning, eftersom de är lätta och ventilerande. Hamambadrockar finns i olika färger och mönster och kan ha olika längder och stilar. De är ofta dekorerade med fransar eller broderier på kanterna för att ge dem en elegant och traditionell look. Hamambadrockar är ett populärt val för dem som söker en lätt, bekväm och funktionell badrock med en touch av traditionell turkisk stil.