Butiken

Sensei Maison - imponerande sänglinne för en god nattsömn och badlakan att njuta av

Casa Zeytin har förmånen att kunna erbjuda ett imponerande sortiment av textilprodukter från det välrenommerade franska varumärket Sensei Maison. För att bekanta dig som kund och ge en bild av vad varumärke står för har vi sammanställt lite information med historisk bakgrund och hur design och framtagning av produkterna sker idag.

Sensei Maison – ”the story” en framgångssaga med rötter sedan 1965

Det började redan 1965, när Jacques Szenik under sina utlandsvistelser upptäcker den ultimata lyckan att vakna upp i silkeslena lakan och komma ut ur badet i till mjuka förfinade handdukar av hög kvalité.


Tillbaka i Paris i Frankrike grundade han företaget Siretex. Idén att skapa exceptionella sängkläder importerade från USA hade bara börjat och snabbt var företaget en stor framgång då framgångarna snabbt stoppades av dollarens uppgång på 80-talet och tillverkningskostnader blev för dyra. Företaget SIRETEX granskade sin strategi och har sedan 1990-talet gått mot tillverkning, skapande och design av högkvalitativa produkter i egen regi. Allt tack vare Gérard Szeniks ankomst.

Ständig utveckling och förnyelse mot nya horisonter

Genom detta familjearv, den kunskap som förvärvats genom åren och en stor entusiasm har Gérard Szenik kunnat spela en nyckelroll i utvecklingen av nya serier av mycket uppskattade framgångsrika frotté och bomullsprodukter.

På jakt efter inspiration upptäckte grundarens son 1992 under en resa företaget Hateks i provinsen Antakya i Turkiet. Hateks med specialistkompetens inom produktion av bomullsprodukter av hög kvalité blev en favorit och de två företagen går samman för att använda sin kunskap och sina erfarenheter. I föreningen mellan Siretex och Hateks föds det numera välrenommerade varumärket Sensei Maison.

Sensei Maison öppnade sedan år 2000 sin första butik i Ile-de-France som de är mycket stolta över. I butiken är allt genomtänkt i minsta detalj för att lyfta fram hela sortimentet och de material som gör märket Sensei Maison så originellt och framgångsrikt. Här hittar du Sensei Maisons hela imponerande sortiment.


Siretex expanderar

Som en del av sin vision, på jakt efter nya produkter har Siretex genom åren tagit fram nya varumärken som till exempel AK Collection by Sensei där man också breddat sitt produktutbud till att omfatta interiör och heminredningsprodukter som bland annat, förvaringskorgar, kuddar, tvättkorgar och mattor. Med stort fokus på design har ett universum av färger och kollektioner som harmoniserar med varandra skapats, allt för att göra hemmet till en bekväm, trivsam och harmonisk miljö att bo i.

Dynamik, kreativitet och innovation har gjort det möjligt att bli en av de viktigaste leverantörerna av frotté och sängkläder i varuhus, butiker och specialkedjor i Frankrike. Det är med stor passion som varumärket "Sensei Maison" har fortsatt att hävda sig genom åren.

Exklusiv lyxig handduk av hög kvalité Akouarel Sensoft

Sensei Maison - värderingar och hållbarhet

Tack vare kunskap som förvärvats över mer än ett halvt sekel garanters produkter av mycket hög kvalité vars detaljer är exakta och noggranna. I decennier har Sensei Maison erbjudit exceptionellt hushållslinne till krävande kunder. Hantverkskunnande leder till en ständigt förnyad kreativitet som väcker positiva känslor. Sensei Maison kännetecknas av exceptionella material som är mjuka och silkeslena vid beröring. Men också olika sorters texturer i material som bomull, modal bomull, träfiber, percale-bomull och bomullsatin för att tillgodose alla behov.

Som en evig strävan efter excellens, perfektion och förnyelse odlar Siretex en del av bomullen själva och kontrollerar hela produktionen av produkterna. Med behändighet, från design till tillverkning och teknik är signaturen på varumärket Sensei Maison.

För din säkerhet, hälsa och bevarande av vår planet, är alla Sensei Maison leverantörer certifierade enligt OEKO-TEX®-standarden som syftar till att garantera icke-toxicitet för textilier och färgämnen. För att säkerställa att lokala föreskrifter följs och att tillverkningsprocessen fungerar smidigt besöks fabrikerna där produktionen sker regelbundet. Alla produkter uppfyller REACH-förordningen, som syftar till att bättre skydda människors hälsa och miljön mot riskerna med kemiska ämnen i EU.